Over Lars Lutje Schipholt

Over Lars Lutje Schipholt

Zijn wie je werkelijk bent

Ik help mensen die zoeken naar een authentiek, verbonden en moeiteloos leven. Uit eigen ervaring weet ik dat het mogelijk is om jezelf te bevrijden van hardnekkige, ondermijnende patronen en te zijn wie je werkelijk in essentie bent.

In mijn vorige carrière als adviseur en eigenaar of initiatiefnemer van ondernemingen werkte ik vanuit afgescheidenheid en overlevingspatronen. Ik miste de werkelijke verbinding met mezelf en verloor daardoor het contact met mijn omgeving. Ook privé liep ik steeds meer vast.

Transformerende reis van buiten naar binnen

Mijn eigen pad laat zien dat het mogelijk is om jezelf te bevrijden van deze patronen en te zijn wie je werkelijk bent. Ik heb het aangedurfd om naar binnen te gaan, mijn lijf in, en heb veel trauma weten te helen door mijn slimme, creatieve en controlerende mind te bypassen. Dit mede dankzij 10 jaar intensieve opleidingen en een meerjarige retraite o.h.g.v. lichaamswerk, relateren, business en loopbaancoaching, mindfulness en zijnsoriëntatie, systemisch werken, Spiral Dynamics, ontwikkelings- en sociale psychologie, intermenselijke psychologie, traumawerk, Brainspotting en evolutionaire integrale ontwikkeling. En niet in de laatste plaats dankzij de hulp van toegewijde coaches/therapeuten die – net als ik – staan voor afgestemdheid, congruentie en presence.

Dankzij deze helende reis naar binnen doorgrond ik nu op veel dieper niveau wat er werkelijk gebeurt. Ik heb geleerd om uit mijn hoofd te gaan, naar binnen, mijn lijf in, en op doorvoelde wijze contact te maken met wat zich daarvoor nog aan het zicht onttrok. Ik ben hierdoor op dieper niveau gaan doorgronden wat er werkelijk gebeurt, en ben enorm in gegroeid innerlijk, relationeel én context bewustzijn.

Met vallen en opstaan heb ik ook ontdekt hoe belangrijk het is als leider of therapeut congruent te zijn en je eigen schaduwen aan te kijken: Practice What You Preach, tot in je vezels. Ik voel me meer in verbinding en het leven komt me meer tegemoet. Oftewel een transformatie van IQ via EQ naar SQ (spirituele intelligentie).

Gids voor belichaamd bewustzijn & ontwikkelingstrauma

Mijn doorleefde ervaring geef ik nu door in mijn praktijk als online Brainspotting therapeut en intervisie of retraite begeleider. Ik help mijn klanten zichzelf te bevrijden van wat hen ten diepste tegenhoudt om hun essentie te leven en te zijn wie ze werkelijk zijn. Mijn kracht is om als spaceholder – ook online – een veilige bedding te zijn waarin er veel kan gebeuren, zowel 1:1 als in kleinere groepen.

In the shamanistic tradition you’re never completely healed until you have become a healer yourself

Alberto Villoldo, PhD

Lars Lutje Schipholt

Gids voor belichaamd bewustzijn & ontwikkelingstrauma • brainspotting level 1/2/3 therapeut • online coach & intervisiebegeleider • 🇳🇴 retraites • van IQ via EQ naar SQ